tirsdag 3. november 2009

Sexkjøp ( og salg ) , varsling og litt til.

Lov om forbud mot kjøp av sex er kanskje fundert på en god tanke om å beskytte mot menneskehandel.

Det er slik at de prostituerte i årtusener har praktisert sitt yrke. Det er i deres fulle rett. Nå er de ved lov fratatt sitt lovlige marked. Har ikke lovgiver tenkt gjennom hvordan de nå skal forsørge seg og sine. Burde de ikke hatt krav på erstatning fra staten eller et tilbud som var basert på dette. Kanskje har de rettigheter etter EMK og EØS avtalen som ikke er hensyntatt av lovgiver. Vi er nok ikke ferdig med denne saken.

Borebloggen (bore-aktuelt.blogspot.com) i dag setter fokus på varsling og overvåkning. Takk Bore for at du igjen vekker oss.. Det er skremmende forslag du beskriver men jeg er redd for at de kan falle i god jord hos de som foreslår og de som vedtar nye lover. Som arbeidsgiver ønsker jeg ikke å ha noe innsyn i hva de ansatte gjør eller ikke gjør i fritiden. Det er deres sak så lenge de skjøtter sitt virke som ansatte og så lenge deres handlinger ikke får direkte betydning for den jobb de skal gjøre. Det er heller ikke god etikk å ligge på lur for å ta lovovertredere. Det er bedre at politiet er synlige slik at lovovertredelser unngås. Å bruke ressurser på å spane i timevis for av avsløre en som begår en forseelse er heller ikke god forvaltning av midler. Det kan også ligne medvirkning til at slike forbrytelser skjer hvis de ikke stanser gjerningsmannen før han gjør noen galt

I Norge er det viktig å ha hjemmel til varsling slik at ingen lovbryter skal slippe unna. Derfor skal også advokater varsle om mistanke om hvitvasking av midler som våre klienter måtte ha. Hvis det kun er en mer eller mindre fundert mistanke, blir det ikke lett å beholde klientens tillit når klienten skjønner at det er den de betror seg til og som de betaler for å hjelpe seg, som har varslet. Jeg forsvarer ikke straffbare forhold men det er heller ikke mye av det som varsles som viser seg å være straffbart og straffverdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar