torsdag 26. november 2009

Biodiesel er et spørsmål om moral også

Hvis jeg oppfatter det rett, kommer biodiesel fra det som dyrkes i samme jord som det produseres mat i. Det er et behov for mat og ikke minst mat som dyrkes på en god måte og som gir helse. Det er umoralsk og kortsiktig å prioritere bruk av vår jord til å dyrke produkter som skal omdannes til drivstoff for biler på bekostning av matproduksjon. Selv om de går på biodiesel er biler et redskap til overforbruk som truer vår fremtid. Vi må besinne oss. Det er ikke galt å avgiftsbelegge umoralske produkter, men det er hyklersk å pålegge avgift på noe som påstås å være miljøvennlig.

1 kommentar:

  1. Spot on Frode, vi trenger hydrogenbiler!

    http://no.wikipedia.org/wiki/biodiesel

    Det argumenteres for at karbonet som slippes ut fra biodiesel inngår i det naturlige karbonkretsløpet, men det kan jeg ikke skjønne at hjelper stort, for med alle de millionene biler vi har så må da utslippsraten av CO2 allikevel bli langt høyere enn hva naturen klarer å absorbere?

    Biodiesel er et blindspor i mine øyne, vi trenger "rene" biler som går på hydrogen eller elektrisitet.

    Jeg er klar over at det kreves mye energi for å produsere begge deler, men fordelen er at man kan sentralisere denne produksjonen, vi bør ha effektiv nok teknologi for rensing i dag, og dermed kan man redusere utslippene. Det er på en måte ikke så lett å installere et renseanlegg i hver eneste bil som på et produksjonsanlegg...
    Det beste hadde selvsagt vært om man brukte fornybare energikilder til å produsere rent drivstoff, jeg tror faktisk vi er avhengige av å komme dit.

    Matjord skal heller ikke brukes til å produsere drivstoff når mange millioner barn legger seg sultne hver dag. Det blir jo en klisjè å si at politikerne må våkne, men det må de!

    SvarSlett